Het Twaalfde Lustrum

Geachte lezer,

Een vader-zoondag was de perfecte aftrap van de lustrumweek. Hierdoor kregen wij de gelegenheid om het dispuut aan onze vaders te introduceren en konden we laten zien dat we meer doen dan alleen maar bier drinken, een beeld dat ouders vaak hebben als het over disputen en verenigingen gaat. Na aankomst op de Kaste en een kort welkomstpraatje van meneer de Praeses vertrokken we naar locatie voor een potje Pitch &Putt en het bleek dat sommige leden en vaders hier meer aanleg voor hadden dan anderen. Na twee uur actief sporten was het tijd om onze sociëteit te laten zien, gevolgd door een pubquiz onder het genot van een (speciaal) biertje. Nadat de winnende groep haar gepaste prijs (een fles Ketel1) in ontvangst had genomen, gingen we door naar Van Buren om een hapje te eten. De fles Ketel1 heeft het einde van het diner helaas niet gehaald. Sommige vaders takelden af na het avondeten terwijl de rest mee ging naar de Kaste. Bij enkele vaders zat de sfeer er zo goed in en zij besloten dan ook om de stad tot in de late uurtjes onveilig te maken. De vaders die een overnachting in Nijmegen aandurfden, waren de volgende ochtend al vroeg weg terwijl menig Baldriaan pas rond het middaguur uit zijn nest kwam. Zondag is een rustdag en daarom besloten we om het niet al te gek te maken: speciaalbier en bijbehorende borrelhappen stonden letterlijk en figuurlijk op het menu bij Beer & Bites.

Maandavond stond in het teken van de almanakpresentatie en onze verwachtingen werden meer dan waargemaakt. Het thema ’TERRITORIUM’ was de basis voor de almanak en dit werd bekend gemaakt met een spectaculaire video. Nadat meneer de Praeses de eerste almanak in ontvangst had genomen was het ook tijd voor de leden om een almanak te bemachtigen. De stilte die heerste toen iedereen eenmaal een opengeslagen almanak in zijn handen had, gaf aan dat dit een kunstwerk was waar we de aankomende vijf jaar met trots op kunnen terug kijken. Op dinsdagochtend vertrokken we met busjes (B’vo voor busje 1) richting Schiedam voor een bezoek aan Ketel1. Na een verzorgde lunch kregen we een rondleiding door de brouwerij en werd onze kennis over Ketel1 bijgespijkerd. Vervolgens sloten we af bij de allereerste destilleerketel van het bedrijf, oftewel Ketel 1. Na de rondleiding zijn we doorgereden naar onze reünistenvrienden in Den Haag voor een diner. Nadat we op dinsdag Schiedam en Den Haag als nieuw territorium hadden afgebakend, was op woensdag Tilburg aan de beurt. Een borrel met het Tilburgse damesdispuut Beau Geste op de sociëteit van onze zustervereniging T.S.C. St. Olof stond op de agenda! Dat deze dames konden zuipen was al snel duidelijk en onze adspiranten hadden moeite om het tempo bij te houden. Na de praatjes van meneer en mevrouw de Praeses werd het feest voortgezet in de stad. Bij een enkele Baldriaan kwam het ware vrouwenverslinderinstinct naar boven. Deze Baldriaan is samen met mevrouw de Praeses vroegtijdig vertrokken uit de stad om een gezellig bed op te zoeken. De volgende ochtend voelde iedereen zich nog slechter dan de dag ervoor, maar na een tosti-ontbijt en een treinrit terug naar Nijmegen was iedereen fit voor de receptie. Aangezien Baldr bekend staat om het stelen van receptieboeken was het dit jaar weer nodig om de beveiliging op te schroeven aangaande ons eigen receptieboek. Gelukkig zijn de Achterhoekse vrienden van Barry technisch aangelegd en zij leverden een beveiligingsinstallatie waar je U tegen zegt. Door middel van een afstandsbediening kon het receptieboek onder stroom worden gezet. Deze installatie zag er zo angstaanjagend uit dat geen enkel dispuut geprobeerd heeft om het receptieboek te stelen, dus besloot Stefan andere Baldrianen maar onder stroom te zetten als zij bezig waren met het receptieboek. De technische installatie rondom het receptieboek moest immers wel gebruikt worden! Het bestuur lag er al snel af en dat kwam meneer de Praeses niet ten goede. De arme man haalde al na enkele uren disputen door elkaar tijdens zijn praatjes. Dit eindigde in een gênante vertoning en leidde bijna tot het afzetten van meneer de Praeses. Uiteindelijk herpakte meneer de Praeses zich weer en wist hij de avond tot een goed einde te brengen.

Tegen het eind van de vrijdagmiddag druppelde de kroeg langzaam vol met Baldrianen omdat het tijd was voor een vergadering. Serieuze gesprekken afgewisseld met flauwe grappen, geschreeuw en gezang is al jaren het recept voor een goed verloop van de vergadering. Na de vergadering konden Baldrianen hun brastechniek oefenen tijdens de jool en vervolgens taaide iedereen af naar VNC om te genieten van DJ More Ice. Ondanks dat vrijdagavond al een groot feest was, begon het echte feest zaterdag pas: de dag van het gala. Aangekomen op Kasteel de Berckt in Baarlo was de eerste prioriteit een kamer bemachtigen. Sleutels werden uitgedeeld en iedereen had kort de tijd om zich om te kleden om daarna aan te sluiten bij de borrel. Tijdens het diner was ruimte voor de nodige speeches en fotomomenten, maar het echte feest brak daarna pas los. In de feestzaal gingen de voetjes van de vloer en ook hier pakte DJ More Ice zijn momenten om zijn DJ-talent te laten zien. Lachen, dansen, kots- en valpartijen, adtwedstrijdjes en weet ik veel wat nog meer hebben ervoor gezorgd dat het een avond was om nooit te vergeten. De volgende ochtend zat het merendeel brak te ontbijten (een uitzondering was nog dronken) voordat de reis terug naar Nijmegen kon worden ingezet. Eenmaal terug in Nijmegen heerste er een gevoel van vermoeidheid en drong het besef door dat we vijf jaar moeten wachten voordat er weer zo’n geweldige week voor de deur staat.

Lustrumweek je was geweldig! (Foto’s hier)

BuC,

T.R. Selhorst
V.P. Website h.t.


Posted

in

by

Tags: