In memoriam, H.J.A. van de Kamp

Waarde lezer,

Mij is de zware taak bevallen om u mee te delen dat de oprichter van het Illustere dispuut Baldr, de heer H.J.A. (Harry) van de Kamp, is overleden. Hij is in het bijzijn van zijn familie rustig heengegaan, na een lang ziektebed. Harry was een exceptioneel, eigenzinnig en intelligent mens. In zijn eigen woorden is hij het beste te beschrijven als “fantastisch”. In 1957 besloot Harry dat de bestaande disputen en andere clubs die de SSN Roland telde niet goed genoeg aansloten bij zijn visie op een studententijd. Dit leidde ertoe dat hij met een groep hechte vrienden het heft zelf in handen nam en een dispuut oprichtte. Het Illustere dispuut Baldr was geboren en bestaat en floreert ondertussen al 63 jaar. In deze 63 jaar is het dispuut verandert en met de tijd mee gegaan, maar de visie van Harry en zijn kompanen schijnt nog altijd door. Baldr is nog steeds een plek waar gelijkgestemde jongens kunnen groeien, waar de rede het altijd wint van het geweld.

Bijna iedereen van het huidige dispuut heeft het geluk gehad Harry te mogen ontmoeten. Deze ontmoetingen waren altijd van amicale aard, hij wilde altijd weten hoe het met ons ging en hoe onze studententijd en tijd bij Baldr ons bevielen. Als je echt geluk had kreeg je een mooie anekdote of levensles te horen, maar meestal wilde Harry over ons horen. Deze betrokkenheid bij “zijn” dispuut is al te meer gebleken uit zijn aanwezigheid bij de laatste paar reünistenactiviteiten. Ondanks het feit dat Harry al enige jaren ernstig ziek was stond hij er op om aanwezig te zijn, met zijn Anneke altijd aan zijn zij. Alleen het laatste jaar voordat hij ons was ontvallen hebben we hem helaas niet meer gezien, maar ook toen heeft hij nog (telefonisch) het dispuutlied ingezet. Herinneringen die ik, en velen met mij, altijd zullen koesteren.

Door alles wat Harry heeft betekend voor het dispuut is hij in de Essentialia van het Illustere dispuut Baldr vereeuwigd door de titel Einheiriar: erelid. Dit is ook de beste manier waarop ik, in het licht van het disputaire, Harry kan beschrijven en eren. Hij was een man die verbond, verrijkte en opvrolijkte, maar hij was vooral een Baldriaan voor het leven. Zijn licht schijnt voor altijd door in studentikoos Nijmegen en wij zullen er alles aan doen om zijn nalatenschap eer aan te doen. Moge hij zijn rust hebben gevonden in het Walhalla.

Buvons un coup Harry, je wordt gemist.

G.M. Brand,
Praeses h.t.


Geplaatst

in

door

Tags: