Dispuutweekend Nassogne-Luik

Geachte lezer,

 

Afgelopen vrijdag 20 t/m zondag 22 mei is het Illustere dispuut Baldr naar onze zuiderburen afgereisd. Niet naar de buren met die achtertuin tegen de onze, maar die van een blok verderop. Immers, Walloniërs zijn nog geen Vlamingen!

Drie dagen vol ongein, jolijt en deugnieterij waren het logisch gevolg van ons tijdelijk huishouden in de Nassogne bij Ambly en het stadsbezoek aan Luik. Een vol programma met pubquiz aan huis(je), brouwerij-bezoek, terrassen en stappen. Voor ieder wat wils! Zo heeft dhr. Jansema zijn kennis kunnen uitbreiden bij de fameuze brouwerij Saint-Monon in Ambly met een heuse presentatie én demonstratie van het gehele bierbrouwproces. Met proeverij achteraf. Uiteraard.

Hierna heeft jaar 2015 ons allen verblijdt met een mooie stadswandeling, goeie terrasjes en een fantastische burgertoko waar we onze buikjes rond hebben gegeten. Op die van dhr. Siepel en dhr. Van Omme na natuurlijk; rond kan niet ronder.

Het stappen in Luik was grandioos, de shotjes divers en het multiculturele karakter dat ons dispuut al sinds jaar en dag past vond goede aansluiting bij de internationale samenstelling van stappend Luik.  De avond werd op gepaste wijze afgesloten door dhr. Siepel van zijn podium te stoten en netjes allemaal te verzamelen bij de garage alwaar onze diesel zich bevond. Afgezien van dat dhr. Zhu en Kleijer zin hadden verder te stappen. Dhr. Helder en dhr. Ooms zich bogen over het verkeersveiligheidsprobleem in Luik. Dhr. Schobers besloot het stukadoorwerk van de traditionele Luikse architectuur te bestuderen. En dhr. Helder en dhr. Van Omme zich niet lieten wegrijden zonder een welsmakend BROOD kebab.

De volgende dag stond in het teken van schoonmaak, slaap en garnalen eten bij de familie Helder in Rotterdam. B’vo en “fuckin’ love it”!

 

Buvons un Coup,

H. van Omme

V.P. Website h.t.


Geplaatst

in

door

Tags: