Diesweek Carolus Magnus

Geachte lezer,

Onze moedervereniging Carolus Magnus bestond op 1 februari alweer 88 jaar. Een leeftijd die zelfs mijn oma slechts met 2 dagen overtreft, maar waar zij vooral blij is dat ze nog heel veel kan, zijn we van onze vereniging alleen maar met meer en meer tevreden! Groots en meeslepend willen we leven, het liefst met een biertje in de hand. Of in geval van het Diesgala, een heerlijk Ketelmixje. Maar ik loop op de zaken vooruit. Want wat een topweek was het!

Allereerst de gescheiden avond! Mijn mannelijke eer weerhoudt me ervan om hier al te veel over uit te wijden, maar man man man, wat was het weer mooi! Truien verdiend, vrouwen beledigd en knorren belegerd, een beetje politiek incorrect mag altijd. Fijn.

Dinsdags in Baldriaanse traditie van 5 tot 5 naar receptie! Veel bier, veel drankspelletjes, interessante en minder interessante discussies met Durendal en het Bestuur, maar aan het eind van de avond gelukkig toch op goede voet afgerond, al haalde niet iedereen de eindstreep (Schade Barry!).

Woensdags alvast een voorproefje op het carnavallen met een themaborrel en open feest met de dames van F.I.E.R.A. en jongens wat hadden we er al zin in! Een foto zegt meer dan duizend woorden dus bekijk vooral die kiekjes op de site!

Donderdags onze favoriete bezigheid: jolen. Jeej. Nadat de pot bijeen was was de bar al dicht, dus na dorstig alle liederen te hebben gezongen hadden we uit pure noodzaak toch wel een beetje zin om te jolen. Gelukkig dat dispuut A.V.I.S. ineens principes bleek te hebben en de Diesweek half boycotte, wat ons wat meer ruimte aan de bar gaf zodat zowaar nog wat bier werd binnengehengeld. Moet je alleen wel blijven opletten als het bier voor je neus wordt neergezet…

Maar het allermooiste van de week was uiteraard het gala! Na vorig jaar een eigen pop-up-restaurant op de Kaste te zijn begonnen, was het nu wel tijd voor het echte werk, dus toch maar een echt restaurantje gereserveerd. Na goed eten, azijn in plaats van wijn (maar wel voor 3 euro, jodenquaestor approves) en een sprintje naar de bus kon het gala beginnen! Zoals al genoemd, de JSF’jes en andere Ketelmixjes (wel met nepketel, waarvoor Barreux) vloeiden rijkelijk, en wederom verwijs ik u door naar de foto’s. De Gelderlander kan in ieder geval beamen dat het dak eraf ging!

Al met al was het een topweek, en de die hards konden meteen door naar Kielegat of Kruikenstad voor nog wat extra feestjes. Ik zeg: volgend jaar weer! Bent u erbij?

Hoogachtend,

L.J.A. van der Meijs
V.P. Website


Geplaatst

in

door

Tags: