Reünitaat van de heer J.P. Marks

Waarde lezer,

Het is alweer even geleden, maar net voor ons prachtige XIIe lustrum heeft de heer J.P. Marks zijn reünitaat aangeboden gekregen! Aangezien hij vijf jaar geleden net op tijd op de Baldr Kaste is komen wonen om als adspirant het vorige lustrum direct mee te maken, heeft hij besloten om dit trucje als reünist dunnetjes over te doen.

Ikzelf bezat dit gevoel van timing helaas niet, en betrok net een aantal maanden te laat de Kaste, zodat het feest van het XIe lustrum aan mij voorbijging. Het feest van samenwonen in een huis met Marks deed dat echter niet, en dat heb ik geweten ook. Met een speakerset die vooral gekocht was voor de bastonen en alles boven de 500 Hertz het liefste oversloeg, knalden de deephousehitjes door het huis, en mijn deurklink trilde vrolijk mee met elke beat. Toch waren er ook dagen dat er minder geluid van zijn kamer kwam. Ik stak bezorgd mijn hoofd om de deur en daar zat hij dan, brak, als een mol ineengedoken, MasterChef én Top Gear te kijken terwijl hij ondertussen ook nog aan het gamen was. De bijnaam Mollo was vervolgens snel geboren.

Mollo heeft in zijn tijd zijn stempel op het dispuut kunnen drukken. Wat wij beiden tot in de puntjes beheersten, was de kunst van het ‘dingen de schuld geven’. Zo kun je, als je eens iets verneukt, heel gemakkelijk snel ‘Wat doe je?!’ schreeuwen richting de dichtstbijzijnde persoon op dat moment, en mocht die niet voorhanden zijn, zijn er ook genoeg levenloze objecten die blaam kunnen treffen. Toch zijn er meer vaardigheden waar we vijf jaar lang van hebben kunnen genieten in onze Mollo. Dat het kijken van MasterChef toch zijn vruchten afwierp, konden we merken als Marks zich met het eten ging bemoeien. Daarnaast is hij, ondanks het volgen van toch een hbo-opleiding, een bedreven student gebleken en was het hebben van een huisfysio binnen het dispuut soms erg handig. Dat wat hij ons vertelde ook daadwerkelijk hout sneed, blijkt wel uit het feit dat hij eerst een stage en vervolgens een baan geland heeft in het prestigieuze topsportcentrum Papendal. Ten slotte heeft hij ons ook muzikaal verlicht, want naast het drummen in een goed Baldriaans vertegenwoordigde Kroegband, heeft hij met zijn laatste wapenfeit als lid ook mede het XIIe lustrumlied gecomponeerd.

Toch komt aan al dit moois een eind. Naast een full-time baan woont Jeroen, zoals hij tegenwoordig weer genoemd wordt, inmiddels met kat Loki en vriendin Iris in een gezellig optrekje in het Willemskwartier, dus het burgerlijke leven is al begonnen. We hebben een fantastische tijd met Mollo in het dispuut door mogen brengen, maar het volgende hoofdstuk wacht. Jeroen Peter Pneumatic Vaping ‘The Machine’ Mollo Marks, het ga u goed!

Buvons un coup,

L.J.A. van der Meijs
V.P. Website h.t.


Geplaatst

in

door

Tags: