Reünitaat van de heer J.G.C. van Lier

Waarde lezer,

Jesse van Lier had de eer en het genoegen in februari 2017 op de Kaste te mogen gaan wonen. Hierdoor had hij al een half jaar met Baldr meegelopen voordat hij lid werd van ons dispuut. Het was een tijd van veel wisselingen op het huis en wat een tijd was het!

Zijn ‘early days’ als student gingen hem gemakkelijk af, waardoor hij veel tijd had om zich in te zetten voor het dispuut. Onder het mom van: “ik heb overmorgen tentamen, maar ben alvast begonnen met leren” liep de heer van Lier door zijn eerste jaar heen als huisbewoner en Baldriaan. Nagenoeg zijn hele Kastetijd was kamer 4 van hem. De heer van Lier werd een steeds ijverigere student gedurende zijn studie, maar hij bleef steevast gastvrij. Jarenlang is zijn kamer 4 de huiskamer van elke Baldriaan geweest, te pas en te onpas!

Hij werd lid van Carolus Magnus en kreeg vier jaargenoten binnen het dispuut erbij, die een beetje in hetzelfde schuitje zaten. Het bierdrinken, gamen en bankhangen werd voortgezet onder de Baldriaanse vlag, wat dikwijls uitmondde in een ‘legen- wait for it – dary’ avond.

Tegen alle verwachtingen in werd hij als kersverse eerstejaars Huispraeses van de Kaste, zonder twijfel een bezegeling van zijn aanwezigheid op het huis en het beschikbaar stellen van kamer 4. Hij gaat de boeken in als de eerste Huispraeses in een lange tijd die een Kaste huislustrum organiseert. Een nalatenschap waar hij trots op mag zijn!

Het huispraesidiaat bleek de start van een tijd waarin de heer Van Lier vaker verantwoordelijkheid op zich nam. Zo vervulde hij na het huispraesidiaat twee bestuursfuncties bij het dispuut. Onder zijn Abactiaat worden judorollen toegevoegd en het met de hand uitschrijven van de notulen afgeschaft. Onder zijn Quaestoraat durft geen Baldriaan meer in gebreke te zijn.  Ook op De Kroeg maakte de heer van Lier indruk. Zo is hij onder andere sociëteitscommissaris, VP Dies en VP Eerstejaarscommissie geweest. Bij alles wat de heer van Lier deed was hij vindingrijk. Zo heeft het dispuut een huislustrum, Beerdye en vele Marathon Mondays mede aan hem te danken. Bovendien kon het dispuut tijdens vergaringen altijd op de kritische blik van Jesse rekenen.

Onder de streep mogen we stellen dat hij een prachtig Baldriaanschap heeft gekend. Jesse we gaan je als dispuut (en als jaar want he, wij schrijven dit stukje tenslotte) onwijs missen. We willen je bedanken voor alle keren dat we gewekt zijn omdat we mee moesten feesten, je mensen in de ochtend welkom heette op kamer 4, maar vooral voor de tijd die we allen met je als dispuutgenoot hebben mogen doorbrengen!

Tot de volgende Marathon Monday!

BUC,

Jaar 2017

 


Posted

in

by

Tags: