Het Illustere dispuut Baldr

REÜNITAAT VAN DE HEER H. van Omme

Na het reünitaat van de Heer S.W. Kleijer is het moment daar nu ook gekomen voor onze notre grand amice de heer H. Van Omme. Het laatste nog actieve lid van het jaar 2014 heeft ook zijn vleugels uitgeslagen en het burgerleven tegemoet gevlogen na zes jaren trouwe dienst. En wel sinds 9 oktober jongstleden.

Voor ons burgers, de heer Kleijer en ik, betekent dit dat wij met onze achterhoekse jaargenoot ook wel in de Nijmeegsche studentikoze wereld ‘Barry’ genoemd, mogen terugkijken op een fantastische bewogen tijd. Deze Baldriaan heeft letterlijk alles uit het studentleven gehaald wat er daadwerkelijk maar te halen viel maar bovenal weten te combineren. We noemen een bestuursjaar bij de Nijmeegsche politieke studievereniging Ismus én een mooi bestuursjaar bij het dispuut. Tevens heeft deze Bourgondiër ook bij onze moedervereniging verschillende functies bekleed wat hij altijd met volle passie heeft gedaan. Ook zijn gevoel voor muziek werd gewaardeerd bij Car’lus Magnus. Zo was hij de bassist van de ‘Kroegband’  en ook actief lid bij het RKM. Hier mocht hij het stokje overnemen van de Koormeester waarna hij o.a. het 4e  sociëteitslustrumlied van de kroeg heeft gecomponeerd, tevens heeft hij het Lustrumlied van Het Illustere dispuut Baldr gecomponeerd in samenwerking met de heer J.P. Marks die bij de kroegband zat als drummer.

De heer H. van Omme, een illuster lid met vele kwaliteiten, een inspiratie, maar vooral een goede vrind en jaargenoot met een grote dosis humor. Vele avonden gingen samen met bruin fruit en de muziek van de rockband ‘Normaal’; wat nostalgie en een zekere nuance bracht tussen al het ander geluid. Een burgerleven zal waarschijnlijk niet voor onze amice zijn weggelegd, neen, een ambt zal hem zeker beter passen. We wensen daarom onze monsieur Van Omme alle geluk en wijsheid toe om een nieuw geluid de wereld in te slingeren maar ook wellicht wat meer licht. Natuurlijk hoort hier ook een lied bij. Vele ochtenden weerklonken de violen van het lied ‘Bitter Sweet Symphony – The Verve’ door het dispuutshuis, dat veelal met mooie herinneringen gepaard gaat, daarmee sluiten we dan ook af en is dit tevens ons slot c.q. aftiteling:  

‘’ ’t is meuij west’’ –

 ♫♪ ‘Cause it’s a bitter sweet symphony, this life.
Trying to make ends meet, you’re a slave to the money then you die.
I’ll take you down the only road I’ve ever been down.
You know the one that takes you to the places where all the veins meet, yeah.
No change, I can change, I can change, I can change ’♪ ♫

Buvons un Coup,

S.W. Kleijer
E.Jansema
(Jaargenoten twee nul veertien)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Het Illustere dispuut Baldr